תזונה נטורופתית לכאבי פרקים

מאת: הילה אוראל

אירידיולוגית, נטורופתית, . מטפלת בצמחי מרפא ותוספי תזונה, ארומטרפיה וקוסמטיקה טבעית. מבעלי חנות "הילה בטבע".

כאבי מפרקים עלולים להוות מטרד יומיומי עבור אנשים רבים בטווח גילאים רחב. האם הפתרון היחיד הקיים הינו שימוש תדיר במשככי כאבים, או שעולי לטבע עזרים טבעיים שיכולים להקל על כאבים אלה. לדעתנו, בתזונה הנטורופתית, נמצא הפתרון להקלה על כאבי מפרקים ושיפור בריאותם.

מהם כאבי פרקים ומה הגורמים להם?

דלקות

על פי רוב נגרמים כאבי מפרקים כתוצאה מדלקת, שנוצרת בגלל פציעה או חבלה במפרק. חבלה זו מאפשרת לחיידקים חדירה אל המפרק, לעיתים ישירות ולפעמים דרך זרם הדם.

הדלקת החיידקית שנגרמת היא שמעוררת את הדלקת, שעל פי רוב תהייה מלווה בתסמינים אופייניים כמו אדמומית, חום, נפיחות, כאב, מוגבלות בתנועה ועוד. במקרים בהם הסחוס נפגע שוב ושוב ונשחק, עלולות תגובות דלקתיות שכאלה לשוב עד שהן הופכות כרוניות.

שרירים ותנועה

למרות שהדלקות הן שיוצרות את הדלקת במפרקים, חייבים לקחת בחשבון שסביבם יש שרירים. לא אחת שינוי קל בשרירים עלול לגרום לכאב במפרק, דפוס תנועה זה או אחר עלול להיות הגורם לבעיה ועוד.

זיהום במערכת העיכול

תזונה דלת סיבים ועתירת גלוטן, עלולה לגרום לחור במעי, (תסמונת המעי הדולף) תופעה זו עלולה לגרום לכך שריקבון ותסיסה עובדים לגוף דרך דופן המעי המחורר.

הדלקת שנוצרת על המפרקים נחשבת לדלקת שקטה שאינה מתגלה אלא כשמאוחר. פה נכנסת לתמונה הרפואה ההוליסטית שתמיד תבקש לדעת את המקור והגורם, מי היה קודם ומה גרם למה – על מנת לטפל במוקד ולא בתסמין.

תפקיד התזונה הנטורופתית בהקלה על כאבי פרקים

המזון שאנו צורכים משפיע ישירות על יכולתו של הגוף להשתמש במערכת הריפוי הטבעית שלו, לשם תיקון וחידוש הרקמות וביניהן המפרקים. תזונה מאוזנת ועשירה בחומרים מזינים חיוניים, תעניק לגוף את התמיכה לה הוא זקוק בשמירה על מערכות הריפוי שלו ולהפחית דלקות וכאבי פרקים. 

לפניכם כמה המלצות תזונתיות, בהן רכיבים המוכרים כמקלים על דלקות, שכדאי לכלול בתזונה להקלה על כאבי המפרקים.

חומצות שומן אומגה 3

שומנים בלתי רוויים חיוניים, שאינם מיוצרים על ידי גוף האדם, ולכן חיוני להשיג אותם באמצעות התזונה. הן בעלות תכונות אנטי דלקתיות משמעותיות היכולות להפחית כאבי מפרקים.

מאכלים בהם ניתן למצוא חומצות שומן אומגה 3 הם:-

  • דגים שמנים – דגים שומניים כמו סלמון, מקרל, סרדינים, פורל וטונה לדגים השומניים יתרונות נוספים: הם עשירים בחלבונים, ויטמינים ומינרלים.
  • פולי סויה – ומוצרים המבוססים על סויה, עשירים בחלבון ומכילים כמויות משמעותיות של חומצות שומן אומגה 3. חשוב לבחור במוצרי סויה אורגניים כדי להבטיח יתרונות בריאותיים מיטביים.
  • אגוזי מלך – הם מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3, עשירים גם בנוגדי חמצון, חלבון, סיבים ורכיבי תזונה חיוניים אחרים
  • זרעי צ’יה – רוויים בחומצות שומן אומגה 3, אך גם בסיבים תזונתיים, חלבון, סידן ומגנזיום. 
  • זרעי פשתן – מקור צמחי עשיר מאד בחומצות שומן אומגה 3. 

נוגדי חמצון

תרכובות חזקות בעלות תפקיד משמעותי בנטרול רדיקלים חופשיים בגוף. באמצעות תזונה נכונה ומאוזנת ניתן לתגבר את צריכת נוגדי החמצון

מאכלים בהם ניתן למצוא נוגדי חמצון הם:-

  • פירות – רוויים בוויטמינים, מינרלים וסיבים. כמה מהפירות העשירים ביותר בנוגדי חמצון:
  • פרי הדר – תפוזים, לימונים ואשכוליות מכילים נוגדי חמצון חיוניים, וגם עשירים בוויטמין C.
  • פירות יער – אוכמניות, תותים, ופטל ידועים בתכולת נוגדי החמצון הגבוהה שלהם
  • ירקות – ירקות רבים מהווים מקורות מצוינים לנוגדי חמצון ובהם:
  • תרד וקייל – מכילים רמות גבוהות של נוגדי חמצון, כולל ויטמין C, ויטמין E ובטא-קרוטן.
  • ירקות מצליבים – ברוקולי, כרובית, כרוב וכרוב מכילים תרכובות חזקות במיוחד הפועלות כנוגדי חמצון.
  • אגוזים שקדים וזרעים – מקורות מצוינים לנוגדי חמצון
  • עשבי תיבול ותבלינים כמו כורכום, וקינמון – הם בעלי תכונות נוגדות חמצון רבות עצמה.

ויטמין D

בעל תפקיד בספיגת הסידן, שמירה על בריאות העצם, וחיזוק המערכת החיסונית. 

המקור הטבעי הרצוי לוויטמין D הוא אור השמש אך הוא קיים גם במספר מזונות:

  • דגים שומניים – דגים כמו סלמון, פורל ומקרל מכילים רמות גבוהות של ויטמין D. 
  • חלמונים – ביצה אחת בינונית מספקת בדרך כלל את כמות הוויטמין הנדרשת.
  • פטריות – שיטאקי ומאיטאקי, ספציפית מייצרות ויטמין D כשהן נחשפות לאור אולטרה סגול. 

לסיכום

כאבי מפרקים משפיעים השפעה משמעותית על חיי היומיום. למרות שהטיפולים השמרניים המוצעים על ידי הרפואה הקונבנציונאלית תופסים מקום עיקרי בטיפול בהם, התזונה הנטורופתית מציעה אופק נוסף להפחתת כאבי הפרקים. תזונה מאוזנת חייבת להיות במוקד. הכללתם של מגוון פירות, ירקות, אגוזים, זרעים ועשבי תיבול/תבלינים בארוחות שלנו, תתגבר את צריכת נוגדי החמצון ונזכה בשלל יתרונותיה של התזונה הנכונה, המתאימה להקלה על מכאובים באופן כללי ומכאובי פרקים בפריט.

שמי הילה וברוכים הבאים לחנות הטבע הילה בטבע. במקצועי אני אירידיולוגית ונטורופתית. לכן, בכל חיפוש אחר תוספי תזונה, אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר טלפוני ולקבל הכוונה מלאה. כמו-כן, בחנות הילה בטבע תוכלו למצוא קליניקה לאבחון אירידיולוגי ובניית תפריט נטורופתי מותאם אישית.

שתפו:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

המומלצים של הילה בטבע

שימרו על קשר

אולי יעניין אותך גם...

בואו להיות חלק מהמשפחה

כדי שנוכל לפנק אתכם בכתבות  מעניינות, הטבות ייחודיות ומבצעים – הירשמו עכשיו למועדון הלקוחות של הילה בטבע.

קטגוריות

הרשמה לחשבון ההזמנות שלי בהילה בטבע

פשוט רשמו את הפרטים שלכם ותתחילו ליהנות!

רוצה שיחת יעוץ ?

ואפשר גם להשאיר פרטים ונתקשר אליך :)