הדיאטה הנטורופתית היא תזונה מזינה המספקת לגוף את כל אבות המזון הדרושים לבריאות, צמיחה ואריכות ימים. היא נקיה מחומרים מזיקים ומתמקדת באופטימיזציה של עיכול המזון, ספיגת חומרים מזינים ותמיכה בתהליכי ניקוי רעלים.
עקרונות הדיאטה הנטורופתית
- מקומי וטרי – אכלו מזונות מלאים טריים ואורגניים מקומיים ובעונתם.
- מגוון רחב וצבעוני – המזון הצמחי מספק לגופנו מבחר עצום וחיוני של ויטמינים ומינרלים רבי עוצמה. אכלו מגוון רחב של מזונות מהצומח: ירקות, פירות, עשבי תיבול, דגנים מלאים, זרעים (נבטים), אגוזים וקטניות. שלבו על הצלחת היומית כמה שיותר צבעים.
- איזון מקרו-נוטריינטים – איזון של פחמימות, חלבונים ושומנים בריאים לטובת רמות אנרגיה אחידות לאורך זמן.
- המעיטו באכילת בשר אדום – הוא חומצי. אכלו עופות ודגים וחשוב שיהיו טריים ולא מעובדים.
- חלבון – רצוי ממקורות צמחיים כמו: עדשים, שעועית, אגוזים, קינואה, זרעי דלעת וכוסמת. הם משמעותיים לאיזון רמות הסוכר בדם ותורמים לתחושת שובע.
- חומצות שומן אומגה 3 – תומכים בתפקוד המוח ובמצב הרוח, משפרים את בריאות הלב ומפחיתים דלקות. נמצא בסלמון, מקרלים זרעי צ’יה וזרעי פשתן (למידע מהי אומגה 3 | לתוספי אומגה 3)
- שתיה – הידרציה – כדי לווסת את טמפרטורת הגוף, להוביל חומרים מזינים, להסיר פסולת, להזין את המפרקים והסחוסים ולתמיכה בעיכול.
- אידוי – הימנעו מחימום יתר של מזון מאחר והוא הורס את החומרים התזונתיים במזונות. אידוי והקפצה עדיפים.
היתרונות הבריאותיים של הדיאטה הנטורופתית
הרפואה הנטורופתית מבוססת על האמונה שהאוכל הוא התרופה למחלה והפתרון למניעתה. התפריט הנטורופתי מבוסס על מזונות טבעיים ועשירים בחומרים תזונתיים חיוניים, לשם הבריאות הכללית.
הנטורופתיה דוגלת בטיפול המתמקד בשורשי המחלות ולא רק בסימפטומים. אלה הם חלק מהיתרונות הבריאותיים שבדיאטה הנטורופתית:
- תורמת לעיכול בריא ומייעלת את ספיגת החומרים
- מפחיתה דלקות ומקלה על כאב, מסייעת בשמירת רמות הסוכר בדם
- מעודדת את מערכת החיסון לפעולה ותומכת בה
- מסייעת לשנת לילה טובה ורגועה
- ועוד.
איך נבנה תפריט נטורופתי?
הנטורופתיה מכירה בכך שכל אדם הוא ייחודי ועל כן דורש המלצות תזונתיות מותאמות אישית. התפריט הנטורופתי נבנה רק אחרי הערכת צרכיו התזונתיים של המטופל. כולל אורח החיים שלו, העדפותיו התזונתיות, סקירת ההיסטוריה הרפואית ועוד.
גורמים כמו גיל, מין, מצבים בריאותיים ונטיות גנטיות נלקחים אף הם בחשבון בעת בניית תפריט נטורופתי מותאם.
התפריט הנטורופתי גם מצייד את המטופל ברשימת הרגלי אכילה מהם עליו להימנע לחלוטין בדיאטה הנטורופתית כמו:
- מזונות מעובדים – צבעים מלאכותיים, ממתיקים, חומרי הדברה ותוספים כימיים (למאמר בנושא)
- שומני טראנס – מרגרינה, מוצרי מאפה מסחריים ושמנים מזוקקים או שמנים שחוממו יתר על המידה.
- סוכרים וממתיקים – סוכרים מזוקקים וממתיקים מלאכותיים
- חלב בקר – קשה לאנשים רבים לעיכול. חשוב להמיר אותו בחלב אגוזים, חלב שיבולת שועל או חלב קוקוס
- קפה – פוגע בשינה ומקשה על בלוטות יותרת הכליה.
- אלכוהול – פוגע במערכת העצבים, ומקשה על תהליכי ניקוי הרעלים מהכבד
בניית תפריט נטורופתי
בבואנו לבנות תפריט נטורופתי, אנחנו מייחסים חשיבות עליונה למזונות מלאים ועתירי חומרים מזינים, בידיעה שאלה הם המזונות התומכים הן במניעת מחלות והן לריפוי.
הקפדה על תזונה מזינה תגביר את החיוניות, תפחית את הסיכון לחלות במחלות כרוניות היא הדרך הטובה ביותר לתמיכה בעת מחלה ולמניעה לפניה.
חשוב לציין כי תפריט נטורופתי מוכרח להיבנות בהתאם לצורכי גופו וגופה של כל מטופל ומטופלת. כל אדם הוא עולם ומלואו.
בהילה בטבע, לצד היותנו חנות טבע, בחנותנו שוכנת קליניקה לאבחון אירידיולוגי (ראו גם מאמר בנושא מה זה אירידיולוגיה) ובניית תפריט נטורופתי מותאם אישית. מוזמנים ליצור עמנו קשר ולהתייעץ איתנו בכל שאלה.