טיפול טבעי בהזעת היתר

הזעה היא המנגנון הטבעי של הגוף להתקרר ולווסת את הטמפרטורה שלו. כלומר, טמפרטורת הגו מווסתת על ידי אידוי הלחות מהעור. 

לזיעה ישנו גם תפקיד בהפרשת מוצרים מטבוליים מומסים, כמו מלחים או חומצות שומן, ובשמירה על מעטפת החומצה המגנה על העור מפני חיידקים.

מה זו בעצם הזעת יתר?

גם כשאנחנו לא מתאמצים ומזג האוויר נעים, אנחנו מפרישים בסביבות 200 מיליליטר זיעה ביום. בעת פעילות מאומצת (ספורטיבית או לא) כמות ההזעה עשויה להיות גם פי עשרה. הזעת היתר מתייחסת למקרים בהם ההזעה אינה קשורה לצרכי הקירור הטבעיים של הגוף, ומתרחשת גם כשהאדם במנוחה, ובמזג אויר טוב. הסיבות להזעת יתר (הזעה פתולוגית) יכולות להיות: 

אבדן השליטה של מערכת העצבים האוטונומית על בלוטות הזיעה שעוברת לפעילות יתר. תפקוד לקוי של בלוטות הזיעה, גנטיקה, לחץ נפשי, סימפטום של מחלה כמו פעילות יתר של בלוטת התריס או סוכרת, תרופות שונות ועוד. לא נשכח כמובן את גלי החום בתקופת גיל המעבר, כשהשינויים ההורמונליים גורמים להזעת יתר והפרעות שינה קשות. הזעת היתר עשויה להתמקד באזורים ספציפיים כגון כפות הידיים, כפות הרגליים ובית השחי, אך לעיתים היא פשוט “מציפה” את כל הגוף. 

הזעת היתר משפיעה משמעותית על איכות חייו של הסובל ממנה. לעתים עד כדי חרדות חברתיות, עיכוב מקצועי ופגיעה ביחסים בינאישיים.

אילו פתרונות טבעיים יש להזעת יתר?

תזונה

שינויים בתזונה עשויים להפחית את הזעת היתר, אך לא להעלים אותה. הפחתה עד מניעה משתיית קפה או משקאות שמכילים קפאין, הימנעות ממזונות חריפים, ואלכוהול שעלולים לעורר הזעה, לעומת זאת שתיית תה צמחים ומשקאות אנרגיה עשויים לסייע בהפחתה קלה.

שילוב בתזונה היומית של מזונות עשירים במגנזיום (עלים ירוקים, אגוזים וזרעים) ומזונות עשירים במים (פירות וירקות) מסייעים בוויסות טמפרטורת הגוף. חשוב מאד לשמור על שתיית מים מרובה.

אורח חיים

לבישת בגדי כותנה רפויים והימנעות מלבישת בגדים סינטטיים והדוקים. תרגול עקבי וקבוע של טכניקות שונות להפחתת מתחים כמו נשימות, מדיטציה ויוגה עשויים להפחית את מקרי הזעת היתר שנגרמים כתוצאה ממתח נפשי.

ראו גם את מאמרנו בנושא: הקשר שבין פעילות גופנית לתזונה, ולתוספי תזונה

תרופות צמחיות וביתיות

  • מרווה – מוכרת כצמח מרפא יעיל בתחומים רבים. היא בעלת תכונות עפיצות המסייעות לכיווץ בלוטות הזיעה וכך להפחית את הזעת היתר. ניתן להכין ממנה תה, או להניח קומפרסים קרים על אזורים מזיעים במיוחד. שתיית תה מרווה, בעיקר בשעות הלילה, מסייעת להקלה כשהיא עוזרת בוויסות חום הגוף
  • שמן מנטה – בעל אפקט מקרר, מריחה של טיפות בודדות על הרקות או פרקי הידיים יכולה לסייע.
  • שמן קוקוס – מכיל חומצה לאורית, בעלת תכונות אנטיבקטריאליות הנלחמות בחיידקים האחראים לריח הגוף. מריחת שמן קוקוס שומרת על לחות העור ומפחיתה את ייצור הזיעה. ריחו של שמן הקוקוס עשוי גם להסוות ריחות לא נעימים כתוצאה מהזעת היתר.
  • חומץ תפוחים – חומץ תפוחים עשוי לסייע בוויסות ה-pH של העור ולהפחית את ייצור הזיעה. כמה כפות מים וכמה כפות חומץ תפוחים ומריחה על האזורים הסובלים מהזעת היתר והמתנה של מספר דקות לפני השטיפה.
  • סודה לשתייה – סודה לשתייה סופגת לחות ומפיגה ומנטרלת ריחות. לערבב סודה לשתייה עם מים למשחה ומריחה על בתי השחי לפני השינה ושטיפה למחרת בבוקר עשויה לסייע.

קבלת ייעוץ נטורופתי לטיפול טבעי בהזעת יתר

תרופות טבעיות להזעת יתר ואי הנוחות הנלווית לה עשויות להיות דרך נוחה וטובה להתמודדות ולהקלה.

לצד הקפדה על הימנעות מקפאין אלכוהול ועוד, לבישת בגדים רפויים מבדים טבעיים, טכניקות להפגת לחצים ועוד.

חשוב לציין כי כל העצות וההכוונות שצוינו לעיל הינן כלליות, ולצד זאת, חשוב מאד להתייעץ עם מטפל הבקיא בתחום, וזאת כדי שיוכל לבנות את תוכנית הטיפול הנכונה ביותר והמותאמת לגופכם.

לצד היותנו חנות טבע, הילה בטבע היא גם קליניקה לטיפולי רפואה משלימה ולבניית תפריט נטורופתי מותאם אישית. בכל שאלה, הינכם מומזנים להתייעץ עמנו.

בואו להיות חלק מהמשפחה

כדי שנוכל לפנק אתכם בכתבות  מעניינות, הטבות ייחודיות ומבצעים – הירשמו עכשיו למועדון הלקוחות של הילה בטבע.

0
    0
    סל הקניות שלך
    הסל שלך ריקחזרה לקניות

    הרשמה לחשבון ההזמנות שלי בהילה בטבע

    פשוט רשמו את הפרטים שלכם ותתחילו ליהנות!