תגידו אורגנו, ומיד יעלה באפינו ריחה של פיצה נפלאה והפה יתמלא ריר. אבל, למרות האסוציאציה המיידית שעולה במוחנו ומקשרת את האורגנו ישירות עם המטבח האיטלקי, מדובר בעשב עתיר יתרונות בריאותיים, והרבה מעבר לתרומתו לקולינריה הוא תורם תרומה משמעותית לבריאות.
האורגנו שופע נוגדי חמצון, מינרלים כמו ברזל, מנגן וסידן וויטמינים ובמיוחד ראויה לציון נוכחותם הגבוהה של וויטמין K החיוני לבריאות העצם, וויטמין E, החיוני לשמירה על בריאות העור.
אורגנו ותכונות נוגדות חמצון
אחת מתרומותיו המופלאות של האורגנו באה לו בזכות תכונות נוגדות החמצון שבו. לנוגדי חמצון תפקיד משמעותי בהגנה על הגוף מפני עקה חמצונית, הנובעת מחוסר איזון בין רדיקלים חופשיים לנוגדי חמצון בגוף.
מתח חמצוני עלול לגרום לשלל מחלות כרוניות ובהן: סוכרת, מחלות לב, ואפילו סוגי סרטן מסוימים. מתח חמצוני גם מאיץ את תהליך ההזדקנות ועלול לגרום להזדקנות מוקדמת של העור ואיברים נוספים.
התרכובות הספציפיות המצויות באורגנו: קרוואקרול ותימול המופיעות באופן טבעי בעיקר בשמנים אתריים של אורגנו ותימין, וידועות בתכונותיהם האנטי-מיקרוביאליות, נוגדות החמצון והאנטי-דלקתיות. הן יעילות במיוחד בנטרול רדיקלים חופשיים (מולקולות לא יציבות שעלולות לגרום לנזק תאי על ידי תגובה עם מולקולות אחרות בגוף).
נוגדי החמצון באורגנו תורמים תרומה משמעותית בסיוע להגנה על שלמות ותפקוד התאים.
אורגנו ויתרונות אנטי דלקתיים
יותר ויותר מכירים בעובדה, כי לדלקות הכרוניות תרומה רבת משקל לצרות בריאותיות, עד כדי חוליים משמעותיים כמו סוכרת, דלקות פרקים, מחלות לב, ועוד. האורגנו, התגלה כבעל תכונות אנטי דלקתיות חזקות שביכולתן לסייע בהפחתת דלקות ובמניעת מחלות. מחקרים מצביעים על כך שאורגנו מכיל מגוון תרכובות ביו-אקטיביות ובהם:
- פנולים – תרכובות אורגניות המצויות בחומרים טבעיים רבים וידועים בתכונות האנטי-בקטריאליות ונוגדות החמצון שלהם.
- פלבנואידים – קבוצה מגוונת של תרכובות על בסיס צמחי בעלות תכונות נוגדות חמצון חזקות הנמצאות בפירות, ירקות ומזונות צמחיים אחרים.
- שמנים אתריים – תמציות נוזליות נדיפות מרוכזות המופקות מצמחים בשיטות כמו זיקוק או כבישה קרה, המכילות את הניחוח והתכונות הכימיות האופייניות לצמח.
בזכות כל אלה ועוד, עוזר האורגנו לא רק בהקלה על תסמיני מצבים דלקתיים קיימים אלא משמש גם כאמצעי למניעתם.
אורגנו והשפעות אנטי-מיקרוביאליות
הקרוואקרול, לצד תרכובות נוספות המצויות באורגנו, משבשים את הממברנות התאיות של מיקרואורגניזמים כגון חיידקים, פטריות ואפילו סוגים שונים של וירוסים, וגורמים להפסקת פעילותם המזיקה ולמותם.
לאורגנו שימושים מעשיים נוספים למשל בתחום שימור המזון בזכות היותו מעכב צמיחת חיידקים הוא משמש כחלופה טבעית בשל יכולתו לעכב צמיחתם של חיידקים, ואפילו בתחום הגנה על יבולים שונים מפני מחלות.
אורגנו ומערכת העיכול
אורגנו מעורר את ייצור המרה, המסייעת לעיכול שומן וספיגת חומרים מזינים. צריכת אורגנו מקלה במקרים של גזים או נפיחות ולכן נחשב לתוספת יעילה עבור אנשים עם תסמיני בטן רגיזה.
לסיכום, בזכות תכונותיו נוגדות החמצון, האנטי דלקתיות, השפעותיו האנטי-מיקרוביאליות ותמיכתו בבריאות מערכת העיכול נחשב האורגנו כמעצמת על בריאותית קלה להשגה וטעימה. נוסיף על כך את זכויותיו
בתחום שימור המזון והגנה על היבולים והנה לכם גיבור על בריאותי של ממש – הרבה מסתם תבלין לפיצה.
ובכל שאלה והתייעצות, אשמח להיות לכם לעזר, הילה אוראל, נטורופתית מוסמכת ואירידיולוגית, הילה בטבע חנות טבע.