רכיבים תזונתיים יעילים לשיפור מצב הרוח

למזון אותו אנו צורכים תפקיד חיוני גם בכל הקשור למצבנו הנפשי והרגשי. 

לשילוב החומרים המזינים הנכונים בתזונה שלנו יכולה להיות השפעה חיובית משמעותית על שיפור מצב הרוח והפחתת התנודות במצבי הרוח. 

מקורות טבעיים של אבות מזון כמו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון משפרים את מצב הרוח. 

רכיבים חיוניים אלה מקדמים את ייצור המוליכים העצביים האחראיים לשמירה על יציבות מצבי הרוח.

על מנת שנוכל לתמוך תזונתית גם במצבי הרוח שלנו, כדאי שנכיר במעט את החומרים המזינים, שמדעית הוכחו שמועילים לשיפור מצב הרוח ונמצא דרכים לשלבם בתזונה היומית.

מזונות, קוגניטיביות וניהול מצבי רוח

לחומרים מזינים מסוימים תפקיד בשמירה על התפקודים הקוגניטיביים שלנו ובניהול מצבי הרוח שלנו.

אבל לפני שנגיע אליהם אנחנו חשים צורך להזכיר את המוכר והידוע:

הקפדה על שלוש ארוחות מזינות ביום, תשמור על רמות סוכר תקינות וכך ימנעו תנודות במצבי רוח כתוצאה מרמת סוכר נמוכה ומאבדן אנרגיה ועייפות.

  1. מתכוני ילדות – אחת ההשפעות הראשונות שיש לאוכל עלינו הוא המראה והטעם. ישנם לא מעט מזונות שמשפרים את מצב הרוח שלנו או מנחמים אותנו רק מפני שאנחנו מקשרים אותם להנאה שחווינו בילדות, או לגעגועים לאדם שאהבנו. הם מעוררים את האזורים במוח הקשורים להנאה, ומשפרים את מצב הרוח תוך כדי כך. 
  2. דגני בוקר מלאים – הם מקור טוב לחומצה פולית, ברזל ומגנזיום, ומכילים ויטמין B1 (תיאמין) שמחסור בו עלול לגרום לכאבי ראש ועייפות. 
  3. ביצים – חלבונים מעודדים את ייצור הדופמין במוח שלנו – מוליך עצבי ממריץ. ובביצים נמצא החלבון האיכותי ביותר 
  4. אומגה 3 – דגים כמו סלמון, פורל, טונה ועוד עשירים האומגה 3 ותוספי אומגה 3 הוכחות ככאלה שמסיעים במצבי חרדה ולחץ. יש הטוענים כי גם במצבי דיכאון יכולה לסייע חומצת שומן אומגה 3 אך אין עדין די מחקרים שאכן יוכיחו זאת.
  5. פירות יער – תותים, אוכמניות, פטל, חמוציות דובדבנים, מחקרים הוכיחו כי לפוליפנולים (תרכובות הנמצאות במקורות מזון צמחיים טבעיים, ובעלי תכונות נוגדות חמצון)הכלולים בפירות היער השפעה רבה על כושר הריכוז, ההתמצאות במרחב ועל הזיכרון.
  6. ירקות ירוקים – עשירים בברזל, הנחוץ מאד לפעילות תקינה של המוח, בחומצה פולית – (ויטמין B9). בעלת מגוון רחב של תפקידים בתהליכים ביולוגיים שונים בגוף וביניהם תפקודה התקין של מערכת העצבים המרכזית, ועוד.
  7. תפוזים – מקור טוב לחומצה פולית, ויטמין B. חומצה פולית תורמת ליצור סרוטונין, הורמון המכונה “הורמון האושר”.
  8.  קטניות – עדשים, שעועית, חומוס עשירים בחלבון שמסייע להפרשת דופמין – שנחשב לחיוני בשליטה על המערכת הקוגניטיבית. 

לסיכום

תזונה מגוונת ומאוזנת, שבאמצעותה אנחנו מקבלים את הוויטמינים, המינרלים, ונוגדי החמצון, החיוניים, יביאו את גופנו לתפקוד אופטימלי , פיזית, רגשית ואינטלקטואלית.

מחקרים רבים מצביעים על קשר בין אכילת מזונות מעובדים לתופעות כמו אבדן כושר ריכוז, דיכאון ואף דמנציה בגיל המבוגר.

התייעצו איתי

ברוכים הבאים לאתר הילה בטבע חנות הטבע וקליניקה לרפואה משלימה.

שמי הילה הבעלים של הילה בטבע. לצד החנות, אני נטורופתית, אירידיולוגית ומטפלת באמצעות צמחי מרפא.

את הידע שלי והכשרותיי אני מתעלת גם כדי לסייע לכם המבקרים באתר, בבחירת התוספים התזונתיים אחריהם אתם מחפשים.

בכל שאלה והתייעצות, אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר, ואשמח לעמוד לשירותכם.

בואו להיות חלק מהמשפחה

כדי שנוכל לפנק אתכם בכתבות  מעניינות, הטבות ייחודיות ומבצעים – הירשמו עכשיו למועדון הלקוחות של הילה בטבע.

0
    0
    סל הקניות שלך
    הסל שלך ריקחזרה לקניות

    הרשמה לחשבון ההזמנות שלי בהילה בטבע

    פשוט רשמו את הפרטים שלכם ותתחילו ליהנות!