פתרונות טבעיים לדלקות שתן חוזרות

דלקות בדרכי השתן שכיחות במיוחד בקרב נשים. אצל חלקן עלולות דלקות בדרכי השתן להפוך לבעיה חוזרת. ההגדרה “דלקת חוזרת” מתייחסת למקרים בהם תוך שלושה עד שישה חודשים – מופיעה הדלקת מחדש.

דלקות בדרכי השתן נגרמות לעתים קרובות על ידי חדירת חיידקים כגון Escherichia coli למערכת השתן. (ה- Escherichia coli במקורו הוא אחד החיידקים החיים במעי התחתון וחיוניים לעיכול תקין) אך לא רק בגללם, גם שינויים הורמונליים, בעיות אנטומיות שונות והתייבשות, עלולים להוביל לדלקות חוזרות בדרכי השתן.

תסמיני הדלקת בדרכי השתן נעים בין אי נוחות קלה, צריבה במתן שתן ועד כדי כאבים קשים. אבחון מהיר וטיפול נכון חיוניים לשם מניעת סיבוכים שונים ובהם פגיעה בכליות. במאמר נתמקד בפתרונות טבעיים לדלקות חוזרות בדרכי השתן. 

שתיית מים מספקת

שתיית כמויות מספקות של מים מסייעת בדילול חומציות השתן ושטיפת חיידקים מדרכי השתן החוצה.

כאשר מגבירים את כמויות הנוזלים שאתם שותים, בהתאם עולה תדירות ההשתנה והחיידקים המזיקים נשטפים ממנה החוצה עוד לפני שנצמדו לדפנות דרכי השתן וגרמו לזיהום מעורר הדלקת.

דילול השתן מפחית את ריכוזו והוא הופך לסביבה פחות נוחה לגידול כמות החיידקים. ההמלצה היא לשתות כ-2 ליטר מים ליום. עובדה חשובה נוספת היא כי ככל שיהיה השתן מדולל יותר, תפחת רמת הגירוי בדרכי השתן ואתה אי הנוחות הנלוות לדלקת בדרכי השתן.

פרוביוטיקה

מיקרוביוטה מתייחסת לקהילה העצומה של מיקרואורגניזמים (כולל חיידקים, פטריות ווירוסים) שחיים בגוף האדם ועליו, במיוחד במעיים, שם הם ממלאים תפקידים מכריעים בבריאות ובמחלות.

ראשית חשוב לנו לציין כי פרוביוטיקה נחשבת בדרך כלל כמשלימה לטיפולים בדלקות שתן ואיננה מהווה תחליף לטיפולים כמו אנטיביוטיקה במקרים בהם היא נדרשת. 

מחקרים מראים כי זנים פרוביוטיים מסוימים, במיוחד זנים של לקטובצילוס, עשויים לסייע במניעה ובטיפול בדלקות בדרכי השתן. לקטובצילוס – חיידקים מועילים המופיעים באופן טבעי בגוף האדם, במיוחד במערכת העיכול, בדרכי השתן ובנרתיק.

הם מייצרים חומצה לקטית (תרכובת כימית המיוצרת על ידי השרירים במהלך פעילות גופנית אינטנסיבית ועל ידי חיידקים במהלך התסיסה, ואחראית לטעם החמוץ במזונות מותססים כמו יוגורט וחמוצים). כשהם מפרקים פחמימות, וכך מסייעים בשמירה על סביבה חומצית המעכבת צמיחת חיידקים מזיקים. כפי שכבר ניתן להבין, ניתן למצוא את הלקטובצילוס במזונות מותססים כמו יוגורט, כרוב כבוש וקימצ’י, ונמצא בשימוש נרחב בתוספי תזונה פרוביוטיים. 

חמוציות

חמוציות מכילות פרואנטוציאנידינים – תרכובות צמחיות טבעיות הפועלות כנוגדי חמצון רבי עוצמה ובעלות תכונות המונעות מחיידקים להיצמד לדפנות התאים בדרכי השתן וברקמות אחרות. תרכובות אלה מקשות על החיידקים (במיוחד (Escherichia coli להתיישב ברירית דרכי השתן. מחקרים שונים מצביעים על כך כי 

מיץ חמוציות או תוספים של חמוציות עשויים להפחית הישנות דלקות בדרכי השתן ואף על ירידה של עד 30% בתדירות דלקות בדרכי השתן אצל משתמשים קבועים בחמוציות ותוצריהן.

על מנת להבטיח את יעילותן של החמוציות חשוב שהמיץ או התוספים אותם נוטלים יהיו ללא תוספת סוכרים ויכילו כמות גבוהה יותר מ 25% חמוציות אמתיות. הסוכר מעודד את צמיחת החיידקים ועלול להפריע את יעילות פעילותן של החמוציות. חשוב לשים לב לעובדה שהחמוציות משמשות למניעה ואינן מהוות טיפול לדלקת פעילה בדרכי השתן – לדלקת פעילה לא אחת נדרש טיפול רפואי אחר. יש גם צורך בבדיקה מול רופא כדי לוודא שהחמוציות אינן מקיימות אינטראקציה שלילית עם תרופות קבועות אותן נוטלים.

צמחי מרפא

לשימוש בצמחי מרפא לטיפול בדלקות שונות בכלל ובדרכי השתן בפרט ישנה היסטוריה ארוכת ימים במערכות הרפואה המסורתיות, אך לא מעטים מהם זכו למחקרים מעמקים והם מלווים בעדויות מדעיות התומכות ביעילותם.

צמחים הם בעלי תכונות אנטי-מיקרוביאליות בין צמחי המרפא הנוספים שמעבר לחמוציות ניתן למצוא:

Bearberry

מכיל ארבוטין – תרכובת טבעית, שכאשר היא עוברת חילוף חומרים בדרכי השתן, הופכת להידרוקינון – חומר בעל תכונות אנטי-מיקרוביאליות, המעכבות צמיחת חיידקים מזיקים ופתוגנים במערכת השתן.

עליו של הצמח משמשים לעתים קרובות בתכשירים צמחיים שונים כמו חליטות, סבונים ועוד המסייעים בהקלה על תסמינים של דלקות בדרכי השתן.

שום

מכיל אליצין בעל תכונות אנטי-מיקרוביאליות נתמכות במחקרים רבים. מחקרים נוספים מצביעים על יעילות נגד חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה.

תזונה נכונה לדלקות שתן

תזונה מאוזנת ועשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים רזים תומכת משמעותית במערכת החיסון בכלל ובדרכי השתן בפרט. מזונות עשירים בוויטמין C יוצרים סביבה עוינת לחיידקים.

מקורות מזון טובים לבריאות דרכי השתן: פירות הדר, פירות יער, פלפלים וברוקולי.

היגיינה וביגוד

הקפידו על היגיינה תקינה על ידי ניגוב מלפנים לאחור יכולה לסייע במניעת הגעת חיידקים לדרכי השתן.

מומלץ מאוד להטיל שתן לאחר קיום יחסי מין, פעולה המסייעת בשטיפת כל החיידקים.

חשוב להקפיד וללבוש תחתוני כותנה נושמים לשם שמירה על אזור יבש ונושם המפחית את אפשרות צמיחת החיידקים הדורשים סביבה לחה.

התייעצו איתנו

ישנן לא מעט אפשרויות לטיפול טבעי בדלקות חוזרות בדרכי השתן, שהשילוב שלהן, כגישה משלימה לטיפולים מסורתיים, בזמן דלקת או למניעה כטיפול רגיל עוזר להפחית את תדירות וחומרת הזיהומים.

טיפולים טבעיים אלו כוללים אפשרויות שנחקרו מדעית ובהן מוצרי חמוציות המכילים פרואנטוציאנידינים, מוצרים פרוביוטיים המכילים זני לקטובצילוס ספציפיים המסייעים בשמירה על בריאות דרכי השתן. הידרציה נכונה, שמירה על נהלי היגיינה טובים, תרופות צמחיות מסורתיות ועוד.

חשוב לציין כי דלקות בדרכי השתן מתמשכות דורשות לעתים טיפול אנטיביוטי לשם מניעת סיבוכים כמו דלקות כליות.

צריכים להתייעץ? מחפשים הכוונה לתוספי תזונה שונים שיסייעו כנגד דלקת השתן? בהילה בטבע אנו שמחים להעניק ייעוץ טלפוני ראשוני ולסייע בכל שאלה. נוסף על כך, לצד היותנו חנות טבע, בהילה בטבע שוכנת קליניקה לאבחון אירידיולגי ובניית תפריט נטורופתי מותאם אישית.

בואו להיות חלק מהמשפחה

כדי שנוכל לפנק אתכם בכתבות  מעניינות, הטבות ייחודיות ומבצעים – הירשמו עכשיו למועדון הלקוחות של הילה בטבע.

0
    0
    סל הקניות שלך
    הסל שלך ריקחזרה לקניות

    הרשמה לחשבון ההזמנות שלי בהילה בטבע

    פשוט רשמו את הפרטים שלכם ותתחילו ליהנות!