מדוע ממליצים להימנע ממזונות מעובדים?

מזונות מעובדים מהווים כשליש מצריכת המזון שלנו. וזאת, למרות שהם גורמים נזקים מצטברים לבריאות כאשר הם נצרכים באופן קבוע ובכמויות גדולות. 

בדרך- כלל כאשר אנחנו מדברים על מזון מעובד, אנחנו מתייחסים ישירות לג’אנק פוד לסוגיו ולבעיות הבריאותיות השונות ובהן עליה במשקל ותוצאות נלוות נוספות שהוא גורם.

כדאי שנזכור את העובדה, שרוב המזונות שאנחנו אוכלים הם מזונות מעובדים באופן מינימלי. פיצוחים קלויים הם מזון מעובד, אך מידת העיבוד חסרת משמעות והם אינם עוברים את התהליכים והתוספות שעוברים המזונות המעובדים במיוחד. 

במאמר אנחנו מתייחסים למזונות המעובדים במיוחד. (מזון אולטרא מעובד)

מהם בכלל מזונות מעובדים, איך הם גורמים נזק לבריאות ומדוע?

המושג מזונות מעובדים במיוחד, מגיע מסיווג NOVA 

מערכת הסיווג NOVA מקבצת את כל המזונות בהתאם להיקף ומטרות התהליכים התעשייתיים שהם עוברים . מדובר בתהליכים הכרוכים בטכניקות פיזיקליות, ביולוגיות וכימיות – המשמשות לאחר הפרדת מזונות מהטבע, לפני אחרי הכנתם לארוחות. 

כלומר מפרידה את המזונות לקבוצות על פי מידת השינוי שעברו:- 

  • מזון לא מעובד או מעובד מינימלית – כולל בשר, דגנים, ירקות ופירות.
  • מזון הכולל מרכיבים קולינריים מעובדים – מלח, חמאה, סוכר, שמנים
  • מזון מעובד – לחם שימורי פירות וירקות, פיצוחים, שימורים שונים, גבינה.
    המזונות המעובדים במיוחד הם הקבוצה הרביעית.
  • מזון מעובד במיוחד – מוצרים מיובשים שבמזיגת מים רותחים הופכים למנת אוכל, מרקים אינסטנט, נקניקיות, גלידה, דגני בוקר, משקאות מוגזים, מעדני חלב ועוד.

המזונות המעובדים במיוחד זוכים להגדרה הקיצונית של “מזון מזויף”, מאחר והם רוויים בתוספים שמטרתם יכולה להיות מוגדרת כקוסמטית. שינוי טעם, מרדם, מצב צבירה, צבע…הם מקבלים תוספות כמו חומרי טעם וריח, חלבונים, שומני טראנס, חלבונים מסונתזים ועוד.

המזונות הללו הפכו לפופולאריים במיוחד גם מפני שהם מטופלים באופן שיותאם לטעם הקהל ויגרום לו לרצות ולשוב לצרוך אותם, וגם בשל עלותם היחסית פחותה.

האם יש ערך תזונתי למזונות מעובדים?

ערכו התזונתי של מזון מעובד בדרך כלל נמוך עד לא קיים. המזונות מסוג זה מכילים כמות מזערית עד לא קיימת של וויטמינים ומינרלים, אלא אם כן הוספו בעת הליך העיבוד.

בדרך כלל מוסיפים תוספים כימיים שונים במהלך ייצור מזון מעובד. תוספים אלה משבשים את מושבת החיידקים הקיימים בדרך כלל במעי.

הרס הסיבים התזונתיים

כדאי לדעת כי בזמן עיבוד המזון רוב הסיבים שבו נהרסים במכוון על מנת למנוע מהם להשפיע על המרקם או טעם המזון.

חשיבותם של הסיבים ידועה, הם מאטים את ספיגת המזון כדי לווסת את רמות האינסולין, משפרים את תפקוד מערכת העיכול ותורמים לתחושת השובע. 

המזונות המעובדים במיוחד מונעים מאתנו את כמות הסיבים החיונית.

ללא חומצות שומן אומגה 3

חומצה זו מעלה עובש באופן מהיר מחומצות שומן אחרות. ולכן בזמן עיבוד המזון מוציאים אותה ממנו, על מנת להעניק למוצרים שלהם חיי מדף ארוכים יותר.

חשיבות חומצת השומן אומגה 3:- התפתחות ותפקוד המוח והעין, תמיכה במערכת החיסונית של הגוף, בריאות מערכת הלב וכלי הדם.

מלח וסוכר בכמות גבוהה

על מנת לשמר את המזונות ולשפר את טעמם, מזונות מעובדים מכילים לעתים קרובות כמות גדולה מאד של מלח. על מנת לשפר טעמים או להדגיש אותם, מוסיפים כמויות לא סבירות של סוכר.

סיכום דבר

מחקרים מצאו קשר בין אכילת מזונות מעובדים למחלות לב וכלי דם. 

מעל 100 מחקרים אפידמיולוגיים שונים מצביעים על השפעתו המזיקה של המזון המעובד במיוחד, שנצרך בכמויות גדולות. 

הם מצביעים על קשר בינו לבין השמנת יתר, סוכרת מסוג 2 ולחץ דם גבוה.

לסלול את הדרך אל עבר אורח חיים בריא יותר

ברוכים הבאים להילה בטבע, חנות טבע וקליניקה לטיפולי רפואה משלימה ונטורופתיה.

בחיפושכם אחר בניית תפריט תזונתי שיטיב עם גופכם ושיסלול את הדרך אל עבר חיים בריאים וחיוניים יותר, אנו נשמח לעמוד לשירותכם.

ניתן ליצור איתנו קשר טלפוני בכל שאלה, החל מבירור והמלצות על מוצרינו שבאתר ושילובים ביניהם, דרך בניית תפריט תזונתי מותאם אישית ועד לתכנית טיפולים מלאה המתחילה מאבחון באמצעות אירידיולוגיה וממשיכה בבניית אורח חיים בריא מקיף.

בואו להיות חלק מהמשפחה

כדי שנוכל לפנק אתכם בכתבות  מעניינות, הטבות ייחודיות ומבצעים – הירשמו עכשיו למועדון הלקוחות של הילה בטבע.

0
    0
    סל הקניות שלך
    הסל שלך ריקחזרה לקניות

    הרשמה לחשבון ההזמנות שלי בהילה בטבע

    פשוט רשמו את הפרטים שלכם ותתחילו ליהנות!