טיפול נטורופתי להפרעות בשינה

נדמה כי אין, ולו גם אדם אחד בעולם, שאינו חווה בזמן מן הזמנים הפרעות בשינה. כששנת הלילה טרופה ואינה מביאה לגוף ולנפש את הרגיעה להם הם זקוקים. בתוך תחום הפרעות השינה ישנו מגוון לא מבוטל של מצבים הגורמים לשיבוש שנת הלילה הסדירה, לקושי בהירדמות או לחילופין לשינה ארוכה מידי.

אלה וגם אלה עלולים לגרום לשיבוש היום שלמחרת. לעייפות ולעתים לעצבנות ייתר וישנם לעתים גם מצבים הדורשים התערבות רפואית, ההמלצות שאנחנו מביאים לפניכם כאן מתייחסות להפרעות שינה הנגרמות עקב מתח בלתי פוסק והתרגשות. ולא לאותם הדורשים התערבות רפואית.

תרופות מן הצומח

שורש ולריאן

שורש ולריאן, או וולריאן רפואי שימש לאורך דורות כמסייע להפחתת חרדות וכמסייע לשינה. הוא בעל תכונות מרגיעות, ולכן הוא משמש לטיפול בהפרעות חרדה, הרגעה ובמקרים של נדודי שינה.

מחקרים מראים ששורש ולריאן עשוי לסייע גם בשיפור איכות השינה, ולא רק לשלב ההירדמות עצמו. הוא מפחית את מתח השרירים ומביא להקלה משמעותית המאפשרת שינה רגועה.

הוא מופיע בתצורות כמו: טבליות, כמוסות ותה. מומלץ לקחת אותו כשעתיים לפני שעת השינה.

אזהרות: אנשים הנוטלים תרופות נוגדות דיכאון ותרופות נגד אפילפסיה וכן נשים הרות או מניקות חייבים בהתייעצות עם רופא לפני נטילת שורש וולריאן

תה קמומיל

הקמומיל הוא צמח בעל תרכובות שהוכחו כמפחיתות חרדה ומעודדות רגיעה, ולכן יעיל בטיפול בהפרעות שינה. 

ניתן לשתות ממש לפני השינה.

אין בתה קמומיל כל התוויית בעד או נגד, והוא יכול להשתלב נהדר לכל אורך היום.

לבנדר

ריח הלבנדר הוכח כמרגיע ומפחית חרדה, הוא נמצא בשימוש נפוץ בארומתרפיה ניתן להשתמש בו על ידי טפטוף טיפה או שתים על הכרית.

הוסיפו גם כמה טיפות לאמבטיה חמה או במכשירי אדים למיניהם, ותוכלו ליהנות מן ההשפעה המיטיבה שלו ולהפחית את המתחים הרבים שהצטברו אצלכם בגוף ושהשפיעו בין היתר על השינה.

פסיפלורה

פסיפלורה מכילה תרכובות בעלות השפעה ממתנת ומרגישה ומשמשת כבר דורות כתרופה מסורתית טבעית לבעיות שינה. 

הפסיפלורה מגיעה בצורת כמוסות, חליטות ועוד, וכדאי לקחת אותן כשעה לפני השינה.

אין זה מקרי שמומלץ ליטול את הפסיפלורה שעה לפני השינה. שימוש יתר בפסיפלורה עלול לגרום לתופעות לוואי כמו ישנוניות יתר, בלבול ותסמינים נוספים הקשורים להרגעה מוגברת.

מומלץ ליטול את התרופה מבלי שנדרשים לבצע כל פעולה המצריכה עירנות.

מליסה (לימונית)

תה מליסה מביא עמו השפעה טובה ומרגיעה על גוף האדם. מליסה (Melissa officinalis), הידועה גם כלימונית, היא צמח מרפא המוכר בזכות יתרונותיו השונים לרגיעה ושיפור הבריאות הכללית. 

 

ניתן להשיג אותו גם כתוסף וגם כחליטה ויש ליטול אותו קרוב לזמן השינה.

מליסה יכולה להשפיע על תרופות מסוימות, במיוחד תרופות הרגעה ותרופות למערכת העצבים. לכן יש להיוועץ ברופא אם נוטלים תרופות אלו. כמו-כן, בשימוש יתר או במינונים גבוהים, מליסה עלולה לגרום לתופעות לוואי כמו ישנוניות, כאבי ראש ותגובות אלרגיות.

טכניקות הרפיה ופעילות גופנית סדירה

אחת הדרכים היעילות ביותר לשפר את איכות השינה היא על ידי אימוץ טכניקות להרגעה ולהפחתת חרדה.

תרגול נשימות עמוקות ומדיטציה יכולות להיות כלי נפלא לכך. כשאנחנו לוקחים נשימות עמוקות ומכוונות, אנחנו שולחים מסר למוח להירגע, שבעצם אנחנו לא נמצאים בשום מצב ‘קרב’ המחייב אותנו להגיב ולהגן על חיינו (שהרי המתח הנפשי הרב מתפרש על-ידי מוחנו כאיום, גם אם אין באמת איום ממשי על חיינו).

גם NLP (תכנות לשוני עצבי) ודמיון מודרך הם כלים מצוינים שמסייעים למוח לשחרר מתחים ולהתרכז בדברים חיוביים. ולא נשכח את היוגה, שמחברת בין תנועה ונשימה ומסייעת להרגיע את הגוף והנפש.

חלק מן הפרקטיקות שציינו מצריכות תרגול והיכרות מקדימה, אך דמיון מודרך ותרגול נשימות כמו גם מדיטציה, ניתן גם ללמוד ולתרגל באמצעות מדריכים אינטרנטיים וסרטונים.

בנוסף, חשוב לזכור שפעילות גופנית סדירה יכולה לשפר את איכות השינה. אמנם לא מומלץ לבצע פעילות גופנית אינטנסיבית בסמוך לשעת השינה, אבל אם נתאמץ ונזיז את הגוף שלנו במהלך היום, במיוחד עד ארבע שעות לפני השינה, נוכל לישון טוב יותר. הפעילות הגופנית תעזור לנו לשחרר אנרגיה מצטברת ולהרגיע את הגוף לקראת הלילה.

תזונה לשיפור השינה

שינה טובה מתחילה גם במטבח, ובמיוחד עם בחירת המזונות הנכונים שיכולים לעזור לנו להירדם ולישון שינה עמוקה ורציפה.

בין המזונות שכדאי להכיר נמצאים מוצרי החלב, אגוזים, זרעים ודגנים מלאים, שהם עשירים בטריפטופן – חומצת אמינו חיונית שתורמת לייצור הורמון המלטונין. המלטונין הוא ההורמון שמכוון את השעון הביולוגי שלנו ועוזר לנו להירדם בקלות.

מוצרי חלב כמו חלב, יוגורט וגבינות מכילים טריפטופן בריכוז גבוה, ולכן כוס חלב חם לפני השינה יכולה להיות רעיון מצוין להרגעה ולעידוד השינה.

גם אגוזים, כמו אגוזי מלך ושקדים, הם מקור נהדר לטריפטופן ומוסיפים לנו מנה טובה של חומצות שומן בריאות. זרעים כמו זרעי דלעת וזרעי חמניות יכולים להוות נשנוש ערב בריא שמסייע בהפקת המלטונין. וכמובן, דגנים מלאים כמו אורז חום, שיבולת שועל ולחם מחיטה מלאה, שהם לא רק מזינים, אלא גם מקדמים שינה טובה.

אז בפעם הבאה שאתם מתכננים את הארוחה שלכם, תחשבו על שילוב של מזונות עשירים בטריפטופן. זה לא רק טעים, אלא גם תורם לשינה איכותית ומרעננת. תנסו ותראו איך השינויים הקטנים בתזונה יכולים לעשות פלאים לאיכות השינה שלכם!

התייעצו איתנו בהילה בטבע

אם אתם סובלים מהפרעות בשינה – שינוי קל בתזונה ובאורח החיים לצד תרופות צמחיות עשויים לספק עבורכם את הפתרון הטוב, הזמין, הטבעי והיעיל ביותר. במקרים חמורים וממושכים של הפרעות בשינה רצוי לפנות לייעוץ רפואי.

בכל שאלה והתייעצות בנושא תוספי תזונה וטיפול נטורופתי להפרעות שינה, אנו בהילה בטבע נשמח לסייע. לצד ייעוץ נטורופתי טלפוני, ניתן גם לקבוע תור לאבחון אירידיולוגי ובניית תפריט נטורופתי המותאם אישית לגופכם.

בואו להיות חלק מהמשפחה

כדי שנוכל לפנק אתכם בכתבות  מעניינות, הטבות ייחודיות ומבצעים – הירשמו עכשיו למועדון הלקוחות של הילה בטבע.

0
    0
    סל הקניות שלך
    הסל שלך ריקחזרה לקניות

    הרשמה לחשבון ההזמנות שלי בהילה בטבע

    פשוט רשמו את הפרטים שלכם ותתחילו ליהנות!