מה זה פרוביוטיקה ואיך היא תורמת לבריאות המעיים?

פרוביוטיקה – מגיעה מצמד מילים בלטינית “פרו” עבור ו-“ביוס” – חיים בעד חיים.

בגוף האדם, תאמינו או לא, חיים בסביבות 2 ק”ג של חיידקים, כשרובם המכריע חי במעיים. כלומר, המעיים שלנו מארחים בתוכם כמויות עצומות של מיקרואורגניזמים בעלי תפקיד משמעותי מאד בשמירה על בריאותו התקינה של גופנו.. הפרוביוטיקה היא מיני מוצרים (טבעיים ומתועשים) המכילים מיקרואורגניזמים ברי קיימא (חיים) והם שומרים על האיזון המיקרוביאלי במעיים, לשם שמירת בריאותם. לפרוביוטיקה יש השפעה חיובית על איזון פלורת המעיים.

פלורת המעיים – כמה פעמים שמענו את המושג, אך מהו אומר באמת? חיידקים השוכנים במערכת העיכול, מסייעים בעיכול, בסינתזה של חומרים מזינים חיוניים וויסות מערכת החיסון. חיוני לשמור על האיזון העדין של המיקרואורגניזמים המרכיבים את פלורת המעי המושפעת מגורמים כמו תזונה, אורח חיים ותרופות. קיים קשר בין חיידקי מערכת העיכול למערכת העצבים המרכזית. תהליכים במערכת המעיים מווסתים באמצעות עצב הואגוס הגולגולתי, העובר מגזע המוח דרך מערכת העיכול. 

השפעת הפרוביוטיקה על המעיים

הפרוביוטיקה מגדילה את מספר החיידקים “הטובים” במעי ובכך “מפריעה” לחיידקים “רעים” להתפשט. הפרוביוטיקה מייצרת גם הגנות אנטיביוטיות נגד חיידקים פתוגניים ומעודדת ייצור של תאי חיסון שונים לצורך הגנה על הגוף.

חילוף החומרים של חיידקי הפרוביוטיקה מעודד ותומך ב:

  • עיכול שומנים, פחמימות וחלבונים. מאפשרים הפקת רכיבים והתססת רכיבים בלתי ניתנים לעיכול. 
  • משפיעים על כמות האנרגיה והרכיבים התזונתיים שהגוף סופג. 
  • אחראים לסינתזה של ויטמינים, כמו ויטמינים B ו-K.
  • מדכאים את צמיחת החיידקים ותורמים לתפקודה התקין של מערכת החיסון. 
  • הפרוביוטיקה שומרת על המחסום של דופן המעי, על מנת למנוע מעבר של חומרים וחיידקים לא רצויים מהמעי לגוף.

כיצד נוטלים פרוביוטיקה?

את הפרוביוטיקה יש לצרוך דרך הפה על מנת שהיא תפעיל את פעולתה.

נטילת פרוביוטיקה יכולה להיות תוספת לתזונתכם השוטפת, במיוחד אם אתם רוצים לשפר את בריאות המעיים והמערכת החיסונית. 

לזמן הנטילה יכולה להיות השפעה! מומלץ לקחת פרוביוטיקה על בטן ריקה, כדי שהחיידקים הטובים יוכלו להגיע למעיים בלי הפרעה. זה יכול להיות בבוקר כשאתם קמים לאחר צום הלילה או לפני השינה במידה ואתם מקפידים על מרווח מספק של כשעה עד שעתיים בין ארוחת הערב לבין שעת השינה. כמובן, תמיד כדאי לבדוק את הוראות היצרן שעל האריזה.

כמו תרופות ותוספי תזונה רבים, חשוב לשמור את הפרוביוטיקה במקום קריר ויבש. חלק מהמוצרים דורשים קירור, אז תוודאו שאתם בודקים את ההוראות לשימור.

וכמו בכל תוסף תזונה, חשוב להיות עקביים. נטילה בהתאם למינון הנדרש באופן קבוע תסייע לכם לראות תוצאות טובות יותר לאורך זמן.

מקורות תזונתיים לפרוביוטיקה

מזון מותסס מכיל מגוון חיידקים. חשוב שהתסיסה לא תהיה מפוסטרת מאחר והיא חייבת להכיל חיידקים חיים על מנת לפעול את פעולתה. במהלך תסיסה, נשמרים כל החומרים המזינים במצבם הגולמי.

מקורות מותססים: יוגורט, וכרוב כבוש.

מקורות ל-“פרה-ביוטיקה” – סיבים בלתי ניתנים לעיכול הפועלים כדלק לפרוביוטיקה על ידי תמיכה בצמיחה ובפעילות של החיידקים הידידותיים: בצל, שום, בננות ודגנים מלאים.

בשונה מרכיבים תזונתיים אחרים, הפרוביוטיקה מציבה מעין ‘קשיים’ מסוימים בנטילתה באופן טבעי, ולכן תוספי התזונה בנושא הפכו לרווחים במיוחד, והם נפוצים בקרב תזונאים ונטורופתיים רבים.

לסיכום

הפרוביוטיקה היא מיקרואורגניזמים בעלי תפקיד בשמירה על איזון בריא של הקהילה האקולוגית של המיקרואורגניזמים (מיקרוביוטה) במעיים, על ידי תגבור אוכלוסיית החיידקים הטובים. הפרוביוטיקה מאזנת את פלורת המעי, משפרת את ספיגת החומרים המזינים ומחזקת את רירית המעי. 

בכל שאלה והתייעצות בנושא תוספי תזונה וטיפול נטורופתי לשמירה על תפקוד מעיים תקין (וכן בריאות כללית תקינה וטובה של גופנו), אנו בהילה בטבע נשמח לסייע. לצד ייעוץ נטורופתי טלפוני, ניתן גם לקבוע תור לאבחון אירידיולוגי ובניית תפריט נטורופתי מותאם אישית.

בואו להיות חלק מהמשפחה

כדי שנוכל לפנק אתכם בכתבות  מעניינות, הטבות ייחודיות ומבצעים – הירשמו עכשיו למועדון הלקוחות של הילה בטבע.

0
    0
    סל הקניות שלך
    הסל שלך ריקחזרה לקניות

    הרשמה לחשבון ההזמנות שלי בהילה בטבע

    פשוט רשמו את הפרטים שלכם ותתחילו ליהנות!