מה הם מזונות על?

נתחיל מהעובדה הפשוטה – מזון על הוא לא יותר מאשר כינוי שיווקי למזון טבעי, שיעילותו לבריאות הגוף נחשבת למעל לממוצע ביחס למזונות אחרים, מאחר והוא מכיל כמות גדולה יותר של ויטמינים ושאר חומרי הזנה חיוניים לגוף. 

מזונות-על הם מזונות טבעיים עשירים בוויטמינים, מינרלים, אנזימים, חומצות אמינו ונוגדי חמצון. כלומר מדובר בקבוצת מזונות עם כמות יוצאת דופן של חומרים מזינים. 

בעוד שרוב מזונות הבריאות, מכילים 2 עד 3 יתרונות בריאותיים, במזונות העל ניתן למצוא 12 יתרונות בריאותיים ויותר ועל כן זכו לשם סופר פוד.

מה נחשב למזון על?

מזון נחשב למזון על רק אם לא עבר עיבודים ולא ניתן למצוא בו חומרים מזיקים כגון חומרי הדברה.

מזון-על עשיר בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים, מינרלים, חלבונים, נוגדי חמצון, חומצות שומן חיוניות וחומצות אמינו.

תכונה משמעותית במזונות-על רבים, היא כמות הסיבים המשמעותית הכלולה בו. 

הסיבים ידועים כמסייעים למניעת מחלות לב וכלי דם, ובהגנה ותפעול תקין של מערכת העיכול

תכונה חשובה נוספת במזונות-על שונים תהיה כמויות גדולות של ויטמינים A, B & E ומינרלים כגון ברזל, זרחן, מגנזיום, חומצה פולית. 

במזונות-על מסוימים, ובהם ספירולינה, דגים, שקדים, שעועית, עדשים יככבו כמויות החלבון והשומנים הבלתי רוויים המשמעותיות שהם מכילים.

יתרונות מזונות העל

מזונות-על מפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב, סרטן וסוכרת ועל פי רוב אינם רק בריאים אלא גם טעימים ובזכות טעמם הטוב קל לשלבם בתזונה היומית.

בעולם המתועש והמתפתח קיים שפע של אוכל מעובד זול וקל להשגה, התזונה מכילה פחות ערכים תזונתיים וכתוצאה מכך בני האדם מתמודדים עם חסרים תזונתיים שונים עולים וגוברים.

מזונות העל עשויים להוות דרך לחידוש המלאי ותיקון החסכים לתת “בוסט” ראשוני בדרך לאיזון הנכון.

אך אין זה הופך אותם באמת לעדיפים על פני הירקות והפירות אותם אנחנו כבר מכירים. הכל ענין של שימוש נכון וקבוע במגוון העומד לרשותנו.

בין תכונותיהם הבסיסיות של מזונות נמצאים שיפור תפקוד המערכת החיסונית, תוספת אנרגיה, שיפור בבריאות הפיזית והנפשית, מזונות העל ידועים כמשפרים את חילוף החומרים. אלה הם חלק מיתרונות הבסיס של מזונות העל. אולם לכל מזון-על תכונות ייחודיות לו וכתוצאה מכך מספר יתרונות בריאותיים המאופיינים לו. 

דוגמאות למזונות על

  • מזונות על ירוקים – כמו ירקות עלים ירוקים כגון חסה, תרד, ברוקולי, כרישה, ספירולינה, עשב חיטה וקטניות מכילים ריכוז גבוה של ויטמינים, חלבונים, מינרלים וחיידקים בריאים. 
  • עשבי תיבול– כמו סרפד, אלוורה, ג’ינסנג, ג’ינג’ר, ציפורני חתול, כורכום, אניס ובזיליקום עתירי וויטמינים ובעלי סגולות מרפא שונות
  • פירות ואגוזים – כמו אוכמניות, חמוציות, תות עץ, רימון, פירות יער אגוזי מלך, קקאו גולמי ומוצרי קוקוס.

דבש ומזון מלכות ואצות רבות נחשבים אף הם למזונות-על.

לסיכום

מזונות-על הם תוספת חיונית ורבת משמעות לאורח החיים הבריא. 

אך הם לבדם אינם מספיקים. מזון העל אינו תרופת פלא וישנה חשיבות עליונה בגיוון ובאכילה הרגילה,

על מנת לקבל את כל אבות המזון בכמות הנדרשת. קל להוסיף את מזונות העל לתזונה היומית ולהפוך אותם לחלק משגרת התזונה הבריאה והמאוזנת.

התייעצו איתי

ברוכים הבאים לאתר של חנות הטבע הילה בטבע, שמי הילה הבעלים של הילה בטבע, נטורופתית, אירידיולוגית ומטפלת בצמחי מרפא.

בחנות הטבע שלי תוכלו גם למצוא קליניקה לטיפולי רפואה משלימה. את היותי מטפלת, אני לוקחת יחד איתי גם באתר זה, ובכל תוסף תזונתי ניתן להתייעץ איתי, לקבל מידע נוסף והכוונה.

בואו להיות חלק מהמשפחה

כדי שנוכל לפנק אתכם בכתבות  מעניינות, הטבות ייחודיות ומבצעים – הירשמו עכשיו למועדון הלקוחות של הילה בטבע.

0
    0
    סל הקניות שלך
    הסל שלך ריקחזרה לקניות

    הרשמה לחשבון ההזמנות שלי בהילה בטבע

    פשוט רשמו את הפרטים שלכם ותתחילו ליהנות!